Estetska medicina – 3D mezoniti

Tretmani koji najuspešnije brišu godine sa našeg lica su definitivno bazirani na upotrebi hijalurona(hijaluronski fileri) i 3D mezonita.

3D mezoniti predstavljaju inovativnu tehniku za zatezanje kože i poboljšanje izgleda lica, vrata, dekoltea i nadlaktica tako što se u kožu i potkožno tkivo postavljaju biorazgradive niti. Materijal od kog su napravljene-polydioxanon ostaje u koži 6-8 meseci, a Igla kojom se uvode je tanka i fleksibilna što daje mogućnost postavljanja na različite nivoe kože i u različitim pravcima(otuda 3D). Mehanizam delovanja zasniva se na stimulaciji proizvodnje sopstvenih kolagenih i elastičnih vlakana koja daju potporu tkivu postepeno zamenjujući ubačenu nit. Istovremeno se postiže bolja lokalna cirkulacija što rezultira zatezanjem i poboljšanjem kvaliteta kože. Prednosti procedure su: biorazgradivost niti, brz oporavak, vidljiv i dugotrajan rezultat koji traje 2-5 godina i mogućnost kombinovanja sa drugim nehirurškim procedurama (fileri, mezoterapija, rtl, prp, …).

Pre bilo kakve intervencije najvažnije je saslušati želje pacijenta i uskladiti ih sa realnošću i mogućnostima savremene medicine u cilju postizanja što boljih rezultata.

Posetite nas! Ljubazni i edukovani doktori Timeless beauty ordinacije su tu da Vaša lepota zablista punim sjajem!

dr Branka Ostojić