Podizanje grudi

Podizanje grudi (Mastopeksija)

Podizanje grudi ili mastopeksija je hirurška procedura, kojom se postiže estetsko zadovoljavajući oblik dojke. Ostvaruje se simetrija, a ovaj postupak posebno se primenjuje kod žena koje su nezadovoljne izgledom svojih grudi koje su se opustile zbog trudnoće, dojenja, genetike, starenje, velikog gubitka težine ili drugih faktora.
Iako se veruje da se opuštene grudi javljaju kod žena sa većim grudima, to je zapravo rezultat procesa starenja kod svih žena, bez obzira na veličinu grudi.

Postupak podizanja grudi

Podizanje grudi je postupak koji se izvodi u opštoj anesteziji, a trajanje operacije je u rasponu od 2 do 4 sata. Tačna dužina operacije zavisi od veličine i stepena opuštenosti grudi, kao i od toga da li se radi kombinovana procedura podizanja grudi i uvećanja – ubacivanje implantata u isto vreme.

Rezovi se prave u specifičnim oblastima koji se urade pre postupka. Višak kože i tkiva će biti uklonjeni, ako je potrebno, a bradavice i areole će biti premeštene na novu poziciju. Kod žena koje imaju manje, a opuštene grudi, doktor odlučuje da li da izvrši drugu vrstu intervecije zatezanja grudi poznatu kao “periareolarna mastopeksija”, gde se rez formira kružno oko tamne kože koja okružuje bradavicu (areola).

Oporavak nakon operacije

Odabrani doktor će pažljivo pratiti period Vašeg oporavka, dati Vam neophodne savete, odgovarajuću terapiju i obaviti kontrolne preglede, sve dok na obostrano zadovoljstvo Vaše grudi ne budu upravo onakve kakve ste želeli.  Rezultati operacije postaju jasno vidljivi posle nekoliko meseci, dok se definitivni izgled postiže nakon godinu dana.

 

KONTAKT:

Ukoliko imate neko pitanje, ili biste želeli da čujete mišljenje i savet našeg specijaliste plastične i rekonstruktivne hirurgije, dr Borka B. Đorđevića pozovite nas i zakažite pregled i konsultacije na
mob: +381 (0)60 630 20 40
tel: +381 (011) 630 20 40;
fax: +381 (011) 408 79 46
ili nam pošaljite mejl na:

office.timelessbeauty@gmail.com

GALERIJA FOTOGRAFIJA

IMG_0071 (2)IMG_0073 (2)