Korekcija kapaka

Korekcija kapaka (Blefaroplastika)

S godinama i genetskom predispozicijom, kapci oslabe i klonu, dok se ispod očiju formiraju kesice i ispupčenja. Ne dozvolite da opušteni kapci i umoran izraz lica budu Vaš jedini izraz.

Blefaroplastika, poznatija kao operacija očnih kapaka je kozmetička hirurška intervencija koja se primenjuje kako bi se poboljšao estetski izgled očiju i / ili vratio madalački izgled očima. Postupak može da zahteva uklanjanje viška kože, masnoće i atrofiranih mišića, kako gornjih tako i donjih kapaka.

Postupak korekcije kapaka

Doktor pažljivo bira lokaciju reza tako da ožiljak bude u potpunosti skriven i nevidljiv. Pri intervenciji zatezanja gornjih kapaka, rez se obično pravi u prirodnim naborima, dok je rez kod donjih kapaka obično napravljen tačno ispod trepavica ili unutar donjeg kapka. Obe lokacije omogućavaju jako dobro prikrivanje ožiljka. Generalno, ožiljak će se isceliti u tanke i fine linije, što je gotovo nemoguće otkriti. Tokom intervencije hirurg će kroz rezove ukloniti željenu količinu opuštene kože, kao i višak masti.

Nakon postupka korekcije kapaka

Nakon operacije, možete očekivati modrice koje će trajati od dve do četiri nedelje. Vaš doktor će Vam sve vreme oporavka biti dostupan i odmah odgovoriti na sve zahteve i pitanja koja se tiču Vašeg uspešnog oporavka. Hladne obloge značajno će smanjili oticanje i neprijatnost.

Gledanje televizije i čitanje moguće je već tri dana nakon operacije, dok se većina pacijenata svojim redovnim životnim aktivnostima vraća deset dana nakon intervencije. Uspešni rezultati hirurške korekcije kapaka za mnoge pacijente su stalni!

Šminka nakon korekcije kapaka

Jedan od najvećih problema operacija očnih kapaka je izgled u danima nakon operacije. Očekivano je da oblast oko očiju bude otečena i sa modricama. To je normalno, jer je svaka hirurška intervencija traumatično iskustvo za telo. Iako je ovo privremeno, tretirana regija se naravno možete prikriti adekvatnom šminkom. Neophodno je, ipak, posavetovati se sa Vašim doktorom o postoperativnom periodu, kako biste dobili stručna uputstva kako i kada je primena šminke dozvoljena. Primena i uklanjanje šminke treba da se uradi veoma nežno i pažljivo, jer je tretirano područje i dalje u fazi lečenja. Takođe, najbolje je da izaberete proizvode koji nemaju sastojke koji će iritirati Vašu kožu. Smatra se da kozmetika na mineralnoj osnovi izaziva manju iritacije kože.

Zapamtite: Pravilan oporavak može biti otežan nanošenjem šminke, tako da bez dogovora sa svojim doktorom ne radite ništa na svoju ruku. Naočare za sunce u toku dana umesto šminke možda su najbolje rešenje.

 

KONTAKT:

Ukoliko imate neko pitanje, ili biste želeli da čujete mišljenje i savet našeg specijaliste plastične i rekonstruktivne hirurgije, dr Borka B. Đorđevića pozovite nas i zakažite pregled i konsultacije na
mob: +381 (0)60 630 20 40
tel: +381 (011) 630 20 40;
fax: +381 (011) 408 79 46
ili nam pošaljite mejl na:

office.timelessbeauty@gmail.com

GALERIJA FOTOGRAFIJA

IMG_0035IMG_0036

 

Korekcija kapaka

Korekcija kapaka

eyelid_surgery_05_p