Uvećanje zadnjice

Uvećanje zadnjice se može postići na nekoliko načina:

  1. Uvećanje zadnjice implantatima
  2. Uvećanje zadnjice transferom masti
  3. Uvećanje zadnjice filerima (Aquafiling gel)

Uvećanje zadnjice implantatima izvodi se plasiranjem implantata (punjenih silikonskim gelom) ispod velikog sedalnog misića ili u sam mišić. Izvodi se kroz jedan rez u srednjoj liniji u projekciji repne – trtične kosti. Intevencija se radi u totalnoj anesteziji i potpuno je komforna za pacijenta. Nakon intervencje, pacijent nije u mogućnosti da sedi desetak dana.

Uvećanje zadnjice transferom masti izvodi se tako što se mast injicira u potkožno tkivo, u sam sedalni mišić ili ispod mišića. Mast se injicira kroz male ubodne rezove veličine 2 do 3mm. Uvećanje zadnjice transferom masti je moguće ukoliko postoji davajuća regija koja može biti prednji trbušni zid, natkolenice i drugo. Ovu intervenciju je moguće izvesti uz stabilizaciju masnog grafta, gde je učinak intevncije čak 80% – mast se ne razgrađuje, već se zadržava u zadnjici. Nakon intervencije, pacijent nije u mogućnosti da sedi 10 do 15 dana.

Uvećanje zadnjice filerima (Aquafilling gelom) izvodi se plasiranjem filera u potkožno tkivo (prostor između kože i sedalnog mišića). Filer se injicira kroz ubodne rezove veličine od 2 do 3mm. Nakon intervencije, pacijent nije u mogućnosti da sedi desetak dana.

bubble-butt1

Ukoliko imate neko pitanje, ili biste želeli da čujete mišljenje i savet našeg specijaliste plastične i rekonstruktivne hirurgije, dr Borka B. Đorđevića pozovite nas i zakažite pregled i konsultacije na +381 (0)60 630 20 40 +381 (011) 630 20 40; +381 (0)60 042 4000 ili nam pošaljite mejl na office.timelessbeauty@gmail.com