Botox

Botox  – Efikasan kao lifting, lagan kao kozmetički tretman.

Ženama, koje svakodnevno vode bitku protiv bora na  licu i vratu, savetujemo tretman botoksom.

Botoks

Fileri koji su se koristili do danas u tretiranju neestetizama kože i bora samo su donekle rešavali problem i to dubokih bora. Zahvaljujući studijama američkih hirurga, danas, pomoću botulinum toxina moguće je postići briljantne rezultate, “brišući” bore samo u toku jednog tretmana, bez rizika i ožiljaka i bez neizbežnih otoka.

Medical: Kako funkcionise ova tehnika?
Na koji tip bora deluje? Koje su prednosti u odnosu na tradicionalne filere ili hirurške procedure?

Danas, u čitavom svetu, Botox predstavlja jedini proizvod koji je u stanju da eliminiše i umanji mimične bore, tako što deluje na sami mišić koji je odgovoran za njihovo stvaranje. Botox se proizvodi u laboratoriji. Normalno, nervni sistem šalje električne impulse u određeni mimični mišić i izaziva njegovu kontrakciju. Botox, jedan put ubrizgan, sa tankim iglama u određeni mišić, zaustavlja lučenje hemijske supstance i na taj način sprečava širenje električnih impulsa i kontrakciju mišića. Rezultat tretmana je relaksacija mišića, a samim tim i fascinantno “peglanje” bora. Veliko iskustvo, dobro poznavanje anatomije i dobra tehnika su neophodni da bi se postigli sigurni i bezbedni rezultati.

Medical: Kako se obavlja tretman?
Tretirana zona se dezinfikuje, iscrtaju se sitne tačkice tretiranih polja, i pomoću finih i kratkih igala, injektira se vrlo mala doza farmake, direktno u mišić odgovoran za nastajanje bora. Intervencija je završena!

Medical: Koliko traje?
Tretman je vrlo brz – u principu potrebno je 10 minuta za sve bore lica i vrata. Efekat počinje od trećeg dana, a svoj vrhunac dostiže posle 2 nedelje i traje od 4-6 meseci. Studije govore da ponovljene infiltracije, kod istog pacijenta dovode do progresivnog produženja trajanja tj. posle dva, tri tretmana, aplikacija 1 put godišnje dovodi do zadovoljavajućih rezultata. Posle aplikacije Botox-a nije potreban oporavak i pacijent se može vratiti odmah svakodnevnim aktivnostima. Takođe, nije kontraindikovan sa drugim procedurama kao što su hemijski peel, laser ili fileri.

Medical: Neželjeni efekti?
Botulinum toxin tipa A se koristi u medicini više od 25 godina, u mnogim oblastima.
Do danas je više od milion pacijenata tretirano bez neželjenih efekata.
Što se tiče upotrebe u estetske svrhe, međunarodne statistike govore da je podvrgnuto više od 6 miliona pacijenata, bez kolateralnih efekata i sa pozitivnim rezultatima. Danas Botox predstavlja metodu No 1 među nehirurškim metodama u oblasti estetske medicine.

Medical: Koje su prednosti u odnosu na lifting i druge filere?
Atraumatičan, malo rizičan, nema otoka, nema bola, ožiljaka.

Medical: Za koji tip bora je indikovan?
Najviše za mimične bore – glaberalne (između obrva), Bore na čelu (mrštenje), bore oko očiju, vertikalne bore (pušačke) oko usana, za podizanje obrva, vrat…

Medical: Da li je dovoljan jedan treman za lice?
Da. U jednom tretmanu se mogu tretirati sve bore lica. Za samo 10 minuta mogu se “izbrisati” bore čela, oko očiju, oko usta, vrata. Odmah posle toga pacijent se može vratiti normalnim aktivnostima života.

Medical: Prednosti?
– Jednostavnost,
– lagano,
– malo rizične,
– nema mehaničke traume tkiva,
– nema ehimoze,
– odsutnost bola,
– odsutnost otoka,
– uniformno nestaju bore,
– odsutnost ožiljaka,
– može se ponavljati,
– nema perioda oporavka.

Prof.Dr Borko Djordjevic, PhD, MD
F.I.C.S, F.A.A.C.S.
Diplomate American Board Of Cosmetics Surgery

Ukoliko imate neko pitanje, ili biste želeli da čujete mišljenje i savet našeg specijaliste plastične i rekonstruktivne hirurgije, dr Borka B. Đorđevića pozovite nas i zakažite pregled i konsultacije na +381 (011) 630 20 40; +381 (0)60 042 4000 ili nam pošaljite email