Hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri u koži utiču na hidrataciju i tonitet kože. Količina hijaluronske supstance se smanjuje u dermisu postepeno sa godinama, te dovodi do isušivanja, opuštanja kože i stvaranja bora. Zahvaljujući velikim koncentracijama hijaluronske kiseline ovim preparatima se nadoknađuje ovaj gubitak.

Hijaluronska kiselina je proizvod koji je dobio dozvolu za upotrebu u plasticnoj hirurgiji 2003. godine i posle brojnih kliničkih studija koristi se skoro jednu deceniju.

HIJALURONSKI PREPARATI

Hijaluronski preparati su  prirodni gelovi  koji sadrže  hijaluronsku kiselinu za injektiranje u kožu i potkožu radi korekcije bora lica kao i za volumen usana.

Aplikacija zavisi od dubine bore i same procene plastičnog hirurga. Pre tretmana plastični hirurg vam postavlja pitanja o vašoj medicinskoj istoriji i uspostavlja potpunu dijagnozu vašeg lica i predlaže adekvatnu količinu za ubrizgavanje. Procedura traje 10 do 15 minuta i može se prethodo aplikovati lokalni anestetik u obliku kreme, a kod uvećanja usana i lokalni anestetik koji se injicira u sluzokožu kao za rad na zubima kod stomatologa.

CILJ TRETMANA

Tretmanom se postiže mladalački izgled lica i kože popunjavanjem bora, popunjavanjem potkožnog tkiva kao i podizanjem i modeliranjem krivih kontura lica.

Tretmanom se uvećavaju usne, podiže ugao usana i spoljnji ugao obrva, koriguju se bore iznad gornje usne, nazolabijalne brazde, depresije ispod donjeg kapka, bore na čelu i između obrva, bore oko očiju.

SAVETI ZA PACIJENTE POSLE TRETMANA

Neposredno posle tretmana, može se pojaviti blago crvenilo kože, otok ili svrab u tretiranoj regiji. To je normalan rezultat injekcije. Traje nekoliko sati do najviše dve dana spontano prolazi.

Inicijalni otok nakon punjenja usana može trajati nekoliko dana. Površina može ponekad izgledati neravno nekoliko dana, ali se sve spontano povlači, što znači da se rezultat tretmana vidi neposredno nakon tretmana dok se ne razvije otok (jer otečene usne izgledaju mnogo veće nego što će biti finalan rezultat kada se otok povuče).

Izbegavati dodirivanje regije koja je tretirana 6 sati nakon tretmana. Nakon toga  možete se umiti  mlakom vodom i sapunom i staviti blagu šminku. Dok se otok i crvenilo ne povuku ne treba se izlagati suncu, solarijumu i jakoj hladnoći. Pacijenti skloni erupcijama Herpesa na koži lica i na usnama  treba predočiti mogućnost pojave istog. Pri ubrizgavanju injekcije moguće je da na mestu uboda nastane minimalna modrica koja se povlači za dva do tri dana.

Kontraindikacije:

  • sklonost ka keloidima i hipertrofičnim ožiljcima
  • autoimune bolesti
  • inficirana koža
  • poremećaj faktora koagulacije
  • trudnoća
  • senzitivnost na laktičnu kiselinu

Trajanje efekta  je od 12 do 18 meseci.

S obzirom da se ubrizgani preparati razgrađuju vremenom, pacijenti se najčešće javljalju za novi tretman nakon 6 meseci do godinu dana, a to je i preporuka vašeg doktora.

NOVA PRIMENA

Sve veća primena u poslednjih nekoliko godina je i kod pacijenata koji žele da podmlade svoje šake jer se tokom godina izgubila jedrina i potkožno tkivo. U kombinaciji sa hemijskim pilinzima obnavljamo strukturu kože i sa ubrizgavanjem hijaluronske kiseline u potkožu postižemo mladalački izgled šaka.

Ukoliko imate neko pitanje, ili biste želeli da čujete mišljenje i savet našeg specijaliste plastične i rekonstruktivne hirurgije, dr Borka B. Đorđevića pozovite nas i zakažite pregled i konsultacije na +381 (011) 630 20 40; +381 (0)60 042 4000 ili nam pošaljite email