Mezoniti

Mezoniti su metoda koja koristi posebno dizajnirana razgradiva vlakna za podizanje, pomlađivanje i zatezanje kože. Služi za oblikovanje lica i tela.

Mezoniti se uvode pod kožu pomoću igle, gde se radi mreža niti na kojoj organizam stvara novi kolagen. Mezoniti se nalaze na vrhu igle. Nakon uvođenja igle, konac ostaje pod kožom, a igla se izvadi. Niti se u potpunosti razgrade za oko 6 meseci. Mezoniti imaju najjači efekt za podsticanje proizvodnje novog kolagena, te povećavaju prokrvljenost kože što još dodatno podstiče razvoj novog kolagena i pomlađuje kožu.

Uvlačenje niti iglom dodatno podstiče razvoj novog kolagena. Metoda je 100% prirodna jer podstiče sopstvene snage da stvore novi kolagen, stoga su i rezultati potpuno prirodni.

Da li je tretman bolan?

Tretman sa mezonitima nije bolan niti neugodan, no pojedina mesta mogu biti malo osetljivija. Za anesteziju se koristi anestetska krema, a po potrebi, mada ređe, anestezija kao kod zubara.

Za šta se koriste mezoniti?

Mezoniti su namenjene za lifting, zatezanje kože, oblikovanje lica i smanjivanja bora. Koriste se još za oblikovanje i zatezanje tela: vrat, dekolte, grudi, trbuh, unutarašnja strana butina i kolena. U intervencijama koje primenjujemo u Timeless Beauty centru,  koristimo mezoniti prvenstveno za lice i vrat, a ređe za telo. Prednost mezoniti je što daju prirodan izgled lica, te kao nijedna metoda do sad oblikuju konture lice. Mezoniti su jedina metoda koja vraća volumen tako što podiže spuštenu kožu na prvobitno mesto pre spuštanja. Stoga su mezoniti prirodna alternativa za hijaluronske filere i face lifting. Mezoniti su efikasne za smanjivanje bora čela, između obrva, uglova usana, oko očiju, nazolabijalnih i bora iznad usana. Metoda je odlična alternativa osobama koje se boje face liftinga i žele ga odlože. Isto tako je pogodna za osobe koje ne žele Botox i Hijaluron. Mezoniti podižu obraze, obrve, oblikuju i zatežu donju ivicu brade kao i vrat. Koriste se još za smanjivanje bora ispred ušnih školjki. Osim efekta zatezanja i liftinga, popravlja se tonus,  pri čemu je mimika lica očuvana. Kvalitet i izgled kože se popravi gotovo odmah nakon tretmana.

3d-mezoniti_clip_image003

Kome se preporučuje tretman?

U prvom redu osobama koje žele zadržati prirodan izgled, a ne žele se podvrgnuti face liftingu i tretmanu Botoxa. Tretman je idealan u tom slučaju ako lice nije previše spušteno. Rezultat tretmana s mezonitima se tada meri s face liftingom, s tim da je naglasak na očuvanom prirodnom izgledu lica. Nakon tretmana s mezonitima, mimika lica ostaje očuvana što je jako bitno za pojedina zanimanja. Mezoniti su prirodna zamena za filere jer vraćaju volumen podizanjem lica. Metoda je pogodna za oba pola, a preporučena dob prosečno zavisi od stanju kože, od 35 do 65 godina, i ako postoje odstupanja od navedene dobi. Rezultati mezoniti su bolji, trajniji i prirodniji od filera. Metoda je idealna za podizanje obrva, korekciju dubljih nazolabijalnih i drugih bora, pogotovo oko očiju, te pušačkih bora. Mezoniti efikasno smanjuju bore u uglovima usana koje daju tužan izgled, te oblikuju donju vilicu zatezanjem i smanjivanjem vrećica sa strane donje vilice. Ako imate viseći podbradak samo zbog viška kože, mezoniti su idealno riješenje.

Je li potreban oporavak nakon tretmana?

Načelno nije potreban oporavak te sutradan možete se vratiti na posao ili čak isti dan. Po potrebi se stavi puder već isti dan. Moguće su ponekad modrice obično nekoliko dana posle tretmana, no, brzo prođu. Ako se radi veći broj niti može biti manji otok koji preko noći prođe.

Koje su moguće komplikacije mezoniti?

Eventualno modrice, ali one se ne jave kod većine pacijenata. Druge komplikacije ne postoje osim teoretski infekcije kao i kod svake druge intervencije, jer se niti u cijelini  razgrade i uklone iz tela. Nakon prestanka delovanja tretmana nema nikakvog pogoršanja ili zavisnosti, dapače, tretman snažno prevenira spuštanje lica.

Kada se vidi rezultat mezoniti?

Odmah nakon tretmana se vidi rezultat, a konačni rezultat vidite za oko 3 meseca posle, koliko je potrebno za stvaranje novog kolagena.

Koliko dugo traje rezultat mezoniti?

Zavisi od stanju kože i lokacije tretmana, proizvođač navodi prosečno trajanje oko dve godine, iako su moguća odstupanja od navedenog (plus – minus dva meseca)

Koliko je potrebno tretmana mezoniti?

Po jednoj regiji je dovoljan jedan tretman mezoniti. Ukoliko ne želite da se rezultat vidi naglo, tada možete postupno dodavati mezoniti.

Mogu li se mezoniti kombinovati s drugim tretmanima?

Mezoniti se mogu kombinovati s bilo kojim tretmanom nakon 3 do 4 nedelje.

 

KONTAKT:

Ukoliko imate neko pitanje, ili biste želeli da čujete mišljenje i savet našeg specijaliste plastične i rekonstruktivne hirurgije, dr Borka B. Đorđevića pozovite nas i zakažite pregled i konsultacije na
mob: +381 (0)60 630 20 40
tel: +381 (011) 630 20 40;
fax: +381 (011) 408 79 46
ili nam pošaljite mejl na:

office.timelessbeauty@gmail.com