Napravio sam Elvisa Prislija

Marko Lopušina piše za Štajerske novine:

Kada je 16. avgusta u Memfisu, na ranču Grejslend, imanju legendarnog pevača i glumca Elvisa Prislija obeležena 40 godišnjica njegove smrti, istovremeno u Rančo Miražu u Kaliforniji, doktor Borko Đorđević je rekao prijateljima:

  • Za mene je Elvis Prisli i dalje živ. Eno ga u Las Vegasu gde peva. Ja sam ga napravio!

Dobri proznavaoci ovog plastičnog hirurga poreklom iz Beograda shvatili su šalu doktora Đorđevića i u glas uzviknuli:

  • Živeo kralj rokenrola !

Borko Đorđević, koji je diplomirao medicinu u Beogradu, a specijalizovao estetsku hirurgiju u SAD se početkom 1977. godine dva-tri puta na raznim prijemima u Holivudu susretao sa pravim Elvisom Prislijem.

  • Bio je neposredan i srdačan čovek. U jednom trenutku mi je rekao: “Uradi mi ovu curu”. Poslao mi je plesačicu Suzi Morgan da joj operišem lice, vrat i grudi. “Sve ću ja to da platim!”, rekao mi je kralj – pamti Borko Đorđević.

Operacija Elvisove devojke u Đorđevićevoj klinici u Palm Springsu je trajala dva i po sata. Kada je odvila svoje zavoje i videla novo lice bila je presrećna. Odjurila je u Las Vegas kod Elvisa Prislija.

  • Operacija Suzi Morgan je koštala 20.000 dolara. Te dolare Elvis Prisli mi nikada nije dao. Nije da nije imao dolare, bio je milijarder. Zaboravio je da mi plati operaciju Suzi Morgan – glasno razmišlja Borko Đorđević.

Doktor Borko nikada više nije video, ni sreo kralja rokenrola. Prisli je umro na klozetskoj šolji u svojoj kući u 42 godini života. Trebalo je tog dana 16. avgusta 1977. godine da iz Menifsa poleti na još jednu koncertnu turneju. Sahranjen je 18. avgusta kraj majke na groblju “Forest Hill Cemetery” u Grejslendu.  Ostao je, međutim, da živi u sećanju doktora Đorđevića kao njegov dužnik.

  • Kako su diskografske kuće nastavila da objavljuju Elvisove pesme, na čemu je i mrtav kralj rokernola zarađivao veliki novac, nekoliko stotina ljudi je želelo da budu novi Elvisi Prisli. Mnogi od njih su tražili da ih operišem, da što vernije liče na Elvisa Prislija, kako bi kao njegovi imitatori zarađivali dolare za život – kazuje doktor Borko Đorđević ovu neobičnu priču iz svog života.

Više na: http://stajerska.eu/2017/08/20/plasticni-hirurg-dr-borko-dordevic-otkriva-tajne-svoje-profesije/

Boro Djordjevic who is who award 2016