Store

Stakleni Mir: Džimi Karter i opasni Srbi

SKU 00004
1 500,00din
In stock
1
Product Details

Kniga „Stakleni mir“, autora prof. dr Borka B. Djordjevića predstavlja autentično svedočanstvo o proteklim decenijama. Obuhvata vremenski period od 70-ih godina prošlog veka do danas. Kroz svojevrsne memoare, profesor analizira niz društvenih, političkih i ratnih dešavanja 90-ih godina, ukazujući čitaocu na čitav niz događaja koji su obeležili ovaj period i oblikovali istoriju Balkana.

Školovanje u Beogradu, migriranje u SAD i profesionalno usavršavanje, specijalizacija iz opšte i plastične i rekonstruktivne hirurgije i vrtoglav uspeh u Americi su uvodni deo koji opisuje lični i profesionalni život doktora. Briljantna karijera je krunisana zvezdom u Palm Springsu gde najuticajnije ličnosti grada imaju svoje mesto. Mnoge poznate ličnosti iz sveta umetnosti, politke i šou biznisa su u Americi bile njegovi pacijenti. Svoje poverenje prof. dr Borku Djordjeviću su ukazali: Nensi Regan, Džoan Kolins, Betsi Ford, Zaza Gabor, Elton Džon, Lari King i mnogi drugi.

Dr Borko Djordjević je kao visoki funkcioner i prijatelj R.Regana, Dzimija Kartera, Džordža Buša bio humanitarac i pregovarac, čovek koji je zaslužan za prvi mir koji je sklopljen u ratom zahvaćenoj BiH. Godine 1994. nastojao je da pomogne svom narodu posredujući preko Karter centra u Atlanti i organizujući dolazak američkog predsednika Kartera u Bosnu i Hercegovinu. Mir koji je tada uspostavljen je zasluga dr Borka Djordjevića, tada visokog funkcionera Republikanske stranke SAD i saradnika Karter centra. Kroz knjigu se mogu naslutiti problemi sa kojima se suočavao on lično ali i cela zemlja. Da „rat nije život ’’ uverio se lečeći decu koja su stradala u ratnom vihoru. Ono što je jasno – Interesi krupnog kapitala u velikoj meri su kreirali dešavanja na prostorima bivše Jugoslavije. Zašto je došlo do uvođenja sankcija Srbiji i zbog čega je tranzicija toliko bolna možete saznati čitajuci knjigu prof. dr Borka Djordjevića.

Save this product for later