Uklanjanje benignih promena sa površine kože

U ordinaciji Timeless beauty možete bezbolno i komforno ukloniti bradavice, papilome , keratoze i druge promene koje narusavaju izgled, a imaju tendenciju širenja.

Neke od promena koje se u praksi najčešće vidjaju su:

-virusne bradavice (verrucae vulgaris) koje se vrlo često vidjaju na licu i telu i zbog virusnog porekla se uvećava njihov broj

-papilomi  su promene najčešće zastupljene na vratu, grudima, regiji pazuha i prepona, a uzročnik HPV se lako širi na veće površine

-kondilomi (Condylomata acuminata) su bradavice koje se javljaju u genitalnoj regiji

-Molluscum contagiosum-sitne promene u vidu mehurića koje se često i  ne prepoznaju, a vrlo su sklone širenju.

-keratoze su sitne promene zućkaste boje koje se javljaju u srednjem i starijem životnom dobu i imaju tendenciju širenja uz formiranje plakova tamnije boje. Poželjno je uklanjanje u početnoj fazi.

Kako izgleda intervencija?

Uklanjanje promena sa kože vrši se radiotalasima. Ova metoda se pokazala kao najefikasnija i najpreciznija,  a ne ostavlja ožiljke. Pre same intervencije može se koristiti lokalni anestetik u vidu kreme, a kod većih promena se ubrizga mala količcina 2% lidokaina. Intervencija traje kratko, oporavak je brz i bez ožiljaka. Formira se krasta na mestu promene koja otpada u roku od 7-10 dana nakon sto se završi process epitelizacije. Ne treba dozvoliti povećanje broja promena već ih je najbolje ukloniti čim pacijent primeti nešto neuobičajeno.