Korekcija bradavica

Uvučene bradavice spadaju u nasledne faktore, i  mogu se javiti na jednoj ili na obe dojke. Iz tog razloga, radi se korekcija bradavica.

Korekcija bradavica izvodi se u lokalnoj anesteziji i traje oko 30 minuta. Retko, ovaj nedostatak može da se reši u toku dojenja (bradavice se izvuku). Uglavnom, u većini slučajeva, bradavica ostaje uvučena i svi pokušaji izvlačenja sa pumpicom, dojenje sa silikonskom bradavicom – ostaju bez uspeha.

Ukoliko imate problem sa uvučenim bradavicama, korekcija bradavica hirurškim putem bi bila jedini način da svoju bebu bez teškoća dojite.

Vezivna vlakna koja uvlače bradavicu istovremeno uvlače i mlečne kanale  tako da se operacijom i mlečni kanali ispravljaju i postaju prohodni.

Ukoliko dojka stane u završnoj fazi svog razvoja, žena može imati problem uvučene bradavice. Takođe, ne treba zanemariti ni psihološki efekat. Uvučene bradavice mogu biti uzrok razvoja kompleksa i zbog toga je potrebno na vreme korigovati bradavice.

Korekcija se može uraditi jednostrano i dvostrano.

grudi

Ukoliko imate neko pitanje, ili biste želeli da čujete mišljenje i savet našeg specijaliste plastične i rekonstruktivne hirurgije, dr Borka B. Đorđevića pozovite nas i zakažite pregled i konsultacije na +381 (011) 630 20 40;  +381 (0)60 042 4000 ili nam pošaljite email