Transfer masti

Transfer masti (transfer masnih ćelija) podrazumeva korišćenje sopstvenog masnog tkiva umesto sintetičkih (veštačkih) filera za popunjavanje bora, opuštenih obraza i jagodica, nazolabijalnih bora, za uvećanje usana, podmađivanje nadlanica, ali i za operacije kojima se koriguju konturni defekti nastali kao posledica povrede ili distrofije.

Masno tkivo se obično uzima sa regije stomaka ili nadkolenice. Posebnom laboratorijskom tehnikom ta mast se obrađuje i potom mikrokanilama ubrizgava u određenu regiju koja se popunjava.

Rezultati nakon ove intervencije su odlični, a traju i do nekoliko godina. Pravilnom obradom i transferom, masno tkivo će sačuvati maksimalan broj STEM ćelija samog pacijenta.

Pacijent koji se odluči na ovakvu vrstu intervencije, prolazi kroz detaljnu analizu i pripremu za operaciju:

• Laboratorijske analize: kompletna krvna slika, osnovne biohemijske analize sa faktorima koagulacije
• Internističko – kardiološki pregled sa EKG-om

Kompletna priprema koja je potrebna za intervenciju, obavlja se u našoj bolnici i uključena je u cenu operacije.

Transfer masti je intervencija koja se obavlja u lokalnoj anesteziji, i ukoliko je potrebno, kombinuje se sa analgosedacijom.

Dva do tri sata nakon intervencije, pacijent može da napusti bolnicu i vrati se svojim svakodnevnim obavezama.

Transfer masti je minimalno invanzivna metoda, koja pacijentu pruža osećaj potpune sigurnosti. Prolazne pojave kao blaga otečenost, modrice, tvrdoća regije su potpuno normalne i nestaju 5 do 7 dana nakon intervencije.

Transfer masti je metoda rejuvenacije koja vraća punoću obrazima, popunjava i eliminiše bore, usnama daje prirodni, diskretni volumen, a vašoj koži vraća svežinu.

Ukoliko imate neko pitanje, ili biste želeli da čujete mišljenje i savet našeg specijaliste plastične i rekonstruktivne hirurgije, dr Borka B. Đorđevića pozovite nas i zakažite pregled i konsultacije na +381 (0)60 630 20 40 +381 (011) 630 20 40; +381 (0)60 042 4000 ili nam pošaljite mejl na office.timelessbeauty@gmail.com

fattransfer1