Mezoterapija

Mezoterapija je tehnika, otkrivena 1952. (Dr. Michel Pistor). Više od 50 godina unazad, doktori  iz celog sveta koriste mezoterapiju regularno u različite svrhe, uključujući kompletno smanjenje težine, lokalnu redukciju masnih naslaga i celulita.

1987. godine, Francuska Medicinska Akademija je priznala mezoterapiju kao bitan deo tradicionalne medicine. Međunarodno udruženje za Mezoterapiju obuhvata 14 zemalja širom Evrope i Južne Amerike.

Mezoterapija se koristi u cilju regeneracije kože kao i za uklanjanje finih tankih bora. Ovom procedurom najefikasnije se poboljšava struktura kože koja je tokom godina izgubila tonus i postala dehidrirana.

Koža stari već sa navršenih dvadeset godina. Prvi znaci starenja nastaju već od te dobi. Svakodnevno izlaganje suncu, vetru i nepovoljnim atmosferskim uticajima, koža gubi vlažnost i kolagena vlakna.
Osim primene u podmlađivanju kože, mezoterapija se već duži niz godina koristi u tretmanu uklanjanja masnih naslaga kao i u tretmanu uklanjanja celulita.

Mezoterapija-1-620x250

Primena mezoterapije

Mezoterapija se primenjuje na licu, telu i kosi

Sastav mezoterapijskih koktela?

U koktelima koji se koriste za revitalizaciju, hidriranje i podmlađivanje kože, nalazi se hijaluronska kiselina, aminokiseline, multivitamini (A,E,C i D), kompleks vitamina B, minerali i kod pojedinih koktela primenjuje se i DMAE (dimetilaminoetanol – preteča acetilholina neurotransmitera koji povećava mišićni tonus).
Komponente u sastavu koktela koji se koriste za uklanjanje difuznog celulita i masnih naslaga su hijaluronska kiselina, cofein, mineralni elementi, phosphatidylcholine, L – carnitine, collagenase. Aktivni sastojci deluju podjednako kako površinski tako i na dublje partije potkožnog tkiva.
Komponente mezoterapijskog koktela namenjenje za sprečavanje opadanja i revitalizaciju kose su amino kiseline, vitamin B i cink.

Kako izgleda procedura?

Procedura se satoji od unošenja koktela putem tankih iglica u adekvatan sloj kože i potkožnog tkiva. Postoji nekoliko tehnika aplikacije mezoterapijskih koktela. Svaka tehnika karakteristična je prema dubini na kojoj se aplikacija vrši. Izbor tehnike je važan jer se tako postiže adekvatan rezultat . Na prethodno dezinfikovanu kožu vrše se površinski ili duboki ubodi iglicama u rasponu od 0,5 do 0,7cm. Tretman traje oko 15 do 30 minuta u zavisnosti od površine regije. Tretman nije bolan, ali se oseća blago peckanje. U tom slučaju je moguće koristiti lokalni anestetik u vidu kreme da bi tretman protekao što prijatnije. Koža nakon tretmana je je blago crvena što prolazi za pola sata.

Šta se postiže mezo terapijom?

– Koža se podmlađuje, zateže i hidrira.
– Povećava se elastičnost i čvrstina kože.
– Reguliše se rad sebacealnih (lojnih ) žlezda.
– Smanjuju se proširene pore i uklanjaju fine tanke bore na licu .
– Uklanjaju se masne naslage i cellulit
– Stimulše se rast kose, smanjuje seboreja, revitalizuje oslabljena i oštećena kosa.

mezoterapija-tela-stomaka-butina-zadnice-morskim-algama-zelenim-cajem-i-zelenom-kafom-gratis-piling-od-kostica-kajsije-za-107612-457868-588x302

Koliko je potrabno uraditi tretmana?

Potrebno je uraditi 5 do 10 tretmana u razmaku od po 5 do 10 dana.Već nakon nekoliko tretmana vide se značajni rezultati. Efekat nakon mezoterapije je vidljiv kod svih pacijenata od 70 % do 90% u zavisnosti od individualnog problema i stanja kože i organizma. Ceo ciklus možemo ponoviti nakon 4 do 6 meseci u skladu sa potrebama pacijenta.

Savet lekara nakon mezoterapije?

Nega nakon tretmana je uobičajena. Istog dana, nekoliko sati nakon tretmana, ne aplikovati kreme i pudere. Nakon toga,  pacijent nastavlja sa svojom svakodnevnom negom.

 

KONTAKT:

Ukoliko imate neko pitanje, ili biste želeli da čujete mišljenje i savet našeg specijaliste plastične i rekonstruktivne hirurgije, dr Borka B. Đorđevića pozovite nas i zakažite pregled i konsultacije na
mob: +381 (0)60 630 20 40
tel: +381 (011) 630 20 40;
fax: +381 (011) 408 79 46
ili nam pošaljite mejl na:

office.timelessbeauty@gmail.com