Penis – uvećanje i podebljanje penisa

Penis

Penis je naziv za kopulatorni organ (intromitentni) mužjaka kod životinjskih vrsta sa unutrašnjim oplođenjem. Sem reprodukcione, kod sisara penis ima ulogu i u ekskreciji: kroz penis putem mokraćne cevi izlaze spermatozoidi, kao i mokraća.
Penis se sastoji od tela penisa lat. corpus penis i glavića lat. glans penis. Telo penisa je građeno od dva tkiva, kavernoznog i sunđerastog. Ove dve vrste tkiva čine erektilno telo penisa.
Polni organi se formiraju krajem šesnaeste nedelje trudnoće i tada postaju vidljivi i putem ultrazvučnog pregleda. Kod male dece je nerazvijen i s vremenom se povećava, a pravi oblik dobija tokom puberteta.
Prosečna veličina penisa odraslog muškarca u mirovanju je 6 do 10 cm, ali maksimalna rastegljivost je različita kod muškaraca različitih rasa. Muškarci bele rase imaju prosečnu veličinu penisa u erekciji od 9 do 20 cm, odnosno prosečna rastegljivost je 14,5 cm, prečnik
(obim) je 4 cm, a obim na korenu penisa 12 cm.
Kod muškaraca crne rase ligament koji podržava penis (u visini stidne kosti) labaviji je nego kod bele rase, pa je položaj penisa tokom erekcije vodoravniji. Kod muškaraca bele rase taj je ligament čvršći, pa je penis pod oštrim uglom u odnosu na stomak, što neznatno skraćuje njegovu dužinu. Izuzetno, kod nekih muškaraca penis u erekciji može dostići i 25 – 27 cm, tada je reč o makrofaliji.
Prilikom seksualnog uzbuđenja krvni sudovi penisa ispune se krvlju što dovodi do erekcije, odnosno ukrućenosti polnog organa što omogućava penetraciju, odnosno prodiranje penisa u vaginu.
Muškarci za vreme polnog uzbuđenja uz dva usklađena refleksa ostvaruju pražnjenje (emisiju) i potom izbacivanje semena (ejakulaciju), a mišićna stezanja u penisu redovno prati orgazam.

12325391_10207073030637818_1027836466_n


Produžavanje penisa – Uvećanje penisa

Prema studiji napravljenoj u razgovoru sa muškarcima, prosečna dužina penisa u erekciji iznosi od 12.7cm do 17.8 cm. 10% muškaraca u erekciji imali su penis manji od 12.7cm, a 10% muškaraca, penis veći od 17.8cm.

Prva klasična idikacija za intervenciju produženja penisa je njegova dužina u opuštenom stanju koja iznosi oko 4cm (tzv mikropenis), dok tokom erekcije takav penis dostiže dužinu oko 7cm.
Intervencija produžavanja penisa radi se u svetu više od 40 godina.
Veličina penisa nije presudna niti jedini adut koji će zadovoljiti ženu. Međutim, nije samo upoređivanje razlog podvrgavanju ovakvom estetskom hirurškom zahvatu. Bez obzira na socijalni i intelektualni razvoj, muškarac je još uvek u krizi, nema dovoljno poverenja u vlastite sposobnosti, ne nalazi dovoljno sigurnosti u svojoj kulturi i drugim vriednostima, pa dodatnu sigurnost još uviek traži u svojoj seksualnosti, odnosno u dimenzijama penisa. Verojatno je to ono izvorno i reproduktivno, a sav razvoj društva, kulture, socijalni status i obrazovanje ne mogu uvek i svakom muškarcu dati dovoljno samopouzdanja.
Što se tiče uspešnog polnog života, partneri trebaju graditi svoje međusobno zadovoljstvo u razmeni ljubavi, te razvijajući obostrano prihvaćen stil i tehniku seksualnih odnosa.
Ipak, estetika i njeno poimanje svakog pojedinca ostaje ono najintimnije, te nije redak slučaj da se javljaju pacijenti nezodovoljni estetskim izgledom polnih organa, ali I njihovom dužinom (ukoliko govorimo o miškarcima)
Ukoliko se ustanovi da je pacijent dobar kandidat za operaciju, sledi priprema za istu.
Preoperativna priprema
Obvezno je brijanje cele regije, provera laboratorijskih nalaza krvi i urina i EKG-a.

Anestezija
Zahvat se obično izvodi u spinalnoj anesteziji, ali u dogovoru sa anesteziologom ili zbog nekih posebnih razloga, može se izvršiti i u opštoj anesteziji.

Operacija
Pola dužine penisa locirano je u samom telu i vezano je za pubičnu kost suspenzornim ligamentom.
Odnos unutaršnjeg i spoljnog dela penisa može se promeniti u korist spoljnog, zbog promene položaja korena penisa i njegova ugla prema telu.
Napravi se mali horiznotalni rez u pubičnoj zoni bez skidanje kože, nakon čega se koža rastegne. Rezom kao za cirkumciziju načini se degloving (odvajanje kože penisa) i pristupa se suspenzornom i fuziformnim ligamentima koji se reseciraju. Kreiranjem specijalnog potkožnog flapa i njegovim fiksiranjem na mesto reseciranog suspenzivnog ligament sprečava se njegovo ponovno formiranje Kombinacijom hirurške tehnike i rastezanja kože, dobija se do 6cm u dužini penisa. Dobijena dužina zavisi od startne veličine penisa, oblika tela, kao i od kvaliteta rastegnute kože.

Konci su resorptivni i sami nestaju za desetak dana od operacije. Kontrola se obavlja za deset dana. Preporučuje se apstinencija od seksualnih odnosa 6 nedelja od operacije.

 

Podebljanje penisa
U više od 77% ispitanika (i muškaraca i žena) složilo se da je za seksualno zadovoljstvo kako žena tako i muškaraca najbitnija debljina penisa. Kada su upitani da li je važnija debljina penisa ili veličina, 64% žena je odgovorilo da je debljina mnogo važnija. Prosečna debljina penisa u obimu iznosi oko 12cm.

Za razliku od metode povećanja penisa upotrebom masnih ćelija gde je preživljavanje istih limitirajući faktor, metoda podebljanja penisa filerima poslednje generacije omogućava maksimalno podebljanje koliko to penilna koža dozvoljava.
Ovo je jednostavna hirurška procedura koja se uglavnom izvodi u lokalnoj anesteziji gotovo istim principom kao i produženje pesnia. Na ovaj način, debljina penisa može da se poveća i dva do tri puta.

Nakon pripreme operativnog polja pacijentu se daje lokalna anestezija oko baze penisa, korišćenjem specijalne kanile instilira se između 20 i 50 ccm filera, uglavnom na bočne strane penisa da bi se dobilo što više u njegovoj širini. Ovom metodom penis izgleda čak i šire nego što je realno dobio u obimu
U zavisnosti od večine obima penisam pre intervencije, ovakvom metodom može se dobiti dodatnih od 1 do skoro 4 cm u obimu penisa. Preporuka je da se (ukoliko već nije) uradi dodatno i cirkumcizija radi nejboljih rezultata.
Pacijent odmah nakon intervencije ide kući. Preporučuje se suzdržavanje od seksualnih odnosa 4 do 6 nedelja nakon intervencije.

 

Operacija implantima kod erektilne disfunkcije

Pinealni implati su rešenje za problem erektilne disfunkcije. Uzroci nastanka erektilne disfunkcije su: diabetes, vaskularni problemi, operacije na mokraćnoj bešici, prostati, karlici ili kičmenoj moždini mogu za posledicu imati oštećenje tkiva i nerava koji učestvuju u očuvanju seksualne funkcije muškraca, pušenje, alkoholizam, uzimanje steroida…

pinealni implanti
Prof.dr Borko B. Djordjević više od 20 godina uspešno rešava probleme pacijenata sa erektilnom disfunkcijom. Najkvalitetniji američki i evropski implanti od sada su dostupni i kod nas. U bolničkim uslovima, uz potpunu privatnost, možete uraditi intervenciju. Operacija traje 1h, a oporavak nakon operacije deset dana.
Javite se i zakažite svoj pregled!

 

KONTAKT:

Ukoliko imate neko pitanje, ili biste želeli da čujete mišljenje i savet našeg specijaliste plastične i rekonstruktivne hirurgije, dr Borka B. Đorđevića pozovite nas i zakažite pregled i konsultacije na
mob: +381 (0)60 630 20 40
tel: +381 (011) 630 20 40;
fax: +381 (011) 408 79 46
ili nam pošaljite mejl na:

office.timelessbeauty@gmail.com

GALERIJA FOTOGRAFIJA

IMG_0055 IMG_0054

12366535_10207073372566366_1443250652_n

12358266_10207073377926500_1751837969_n